Dit geldt zeker voor onderzoekers van ExxonMobil die samenwerken aan het onderzoeken en ontwikkelen van de volgende generatie transportbrandstoffen met lagere emissies. Het verlagen van de emissies van schepen, vliegtuigen en wegverkeer is essentieel om de klimaatdoelstellingen te halen, omdat de transportsector verantwoordelijk is voor bijna een kwart van de wereldwijde broeikasgasemissies. 

 In deze serie sprak Energyfactor met een aantal topwetenschappers van ExxonMobil om te weten te komen wat ze hebben geleerd, wat hen heeft verrast en hoe ze succes definiëren voor wetenschappelijk onderzoek op lange termijn. 

Sheryl Rubin-Pitel en Ken Kar zijn engineers bij ExxonMobil die al jaren samenwerken aan veel nieuwe maritieme brandstofmengsels die emissies verminderen. Het paar maakt deel uit van een team dat zich inzet voor het verminderen van broeikasgasemissies door schepen die goed zijn voor 90% van het wereldwijde goederenvervoer. 

Hoor van Sheryl en Ken hoe ze hun werk in het lab benaderen, hoe ze succes definiëren en, belangrijker nog, wat ze leren van resultaten die ze niet hadden verwacht.

play button

Tags

  • icon/text-size
You May Also Like

Meer ontdekken